Historia

Kansainväliset ohjelmistoyritykset alkoivat 1990-luvun alussa keskittää toimintojaan suuriin eurooppalaisiin tukikeskuksiin jättäen suomalaiset asiakkaansa ilman paikallista, suomenkielistä apua. Tätä puutetta paikkaamaan viisi pitkän linjan atk-konsulttia perustivat keväällä 1993 Finnish Support Center FSC Oy:n.

Vuosikymmenten saatossa kertyneelle ammattitaidollemme ja nopealle kyvyllemme reagoida asiakkaidemme ongelmiin oli kysyntää. FSC solmi merkkittäviä tukipalvelusopimuksia suomalaisten suuryritysten kanssa ja osallistui laajoihin tietojärjestelmähankkeisiin niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa.

1990-luvun "hulluina" vuosina emme sortuneet hypeen, vaan keskityimme perusosaamiseemme: suurkoneilla olevien, yritysten toimintaa ohjaavien operatiivisten tietojärjestelmien ylläpitoon ja kehittämiseen. Vuoden 2000 lähestyessä kävi ilmeiseksi, etteivät järjestelmät selviä vuosituhannen vaihteesta ilman laajoja konversioita. Jo tarpeettomiksi julistettujejn työkalujen, kuten MVS:n, Cobolin ja IDMS:n, osaamista tarvittiin edelleen. Finnish Support Center FSC Oy oli valmiina tarjoamaan avuksi osaamistaan ja ammattitaitoaan.

2000-luvulla olemme keskittyneet järjestelmämigraatioihin eli suurkoneiden tietovarastojen ja niitä käyttävien järjestelmien uudistamiseen ja saattamiseen entistä laajemman käyttäkunnan ulottuville.

Uskomme vakaasti, että erikoistuneille it-palveluyrityksille on tarvetta tulevaisuudessakin ja siten FSC:n historia ei ole vielä lähellekkään loppuunkirjoitettu.