FSC:n teknologiakumppani Anubex suorittaa menestyksellistä migraatioprojektia Ranskan valtiovarainministeriölle

Belgia, maaliskuu 2007 – Belgialainen migraatioihin erikoistunut yritys Anubex toteutti ensimmäisen, tärkeän vaiheen migraatioprojektissa, jonka tilaaja on DGCP (la Direction Générale de la Comptabilité Publique), osa Ranskan valtiovarainministeriötä. Projektiin kuuluu vanhan IDMS-tietokantajärjestelmän siirtäminen uusimpaan Oracle-versioon ja se suoritetaan Anubexin pitkälle automatisoitujen migraatiotyökalujen avulla. Järjestelmän toiminnallisuus ja suorituskyky säilyvät, eivätkä käyttäjät tarvitse lainkaan uudelleenkoulutusta.

DGCP on olennainen osa Ranskan valtiovarainministeriötä, ja sen päätehtävänä on huolehtia Ranskan valtion julkisista menoista. Työskentelyyn on käytetty mm. NDL (Nouvelle Dépense Locale) -nimistä IBM mainframe -ympäristössä toimivaa IDMS-järjestelmää. NDL on keskeinen sovellus, joka on maanlaajuisesti yli 13 000 toimihenkilön käytössä. Järjestelmä luotiin jo 1980-luvulla, ja vuosien aikana sen edelleenkehittämiseen ja päivitykseen on tehty mittavia investointeja.

"NDL on DGCP:n avainsovellus, ja lisäksi se on integroitu useisiin muihin ministeriössä käytettäviin ydinsovelluksiin" , DGCP:n projektijohtaja Maryse Grosmann kertoo.

DGCP päätti pysyä IBM mainframe -ympäristössä välttääkseen järjestelmän ylläpitoon kohdistuvat muutokset; tärkeämpää oli päästä eroon IDMS:stä. Vanha tietokanta vaihdetaan uudenaikaiseen Oracle-relaatiotietokantaan.

"Anubex on kehittänyt IDMS-järjestelmän migraatioon erityismenetelmän, jonka vahvuutena on erityisesti automatisointi. IDMS-työkalumme kääntävät vanhan ohjelmakoodin uuteen järjestelmään melkeinpä itsestään. Tämä estää järjestelmän toimintahäiriöt projektin aikana ja ennen kaikkea säästää huomattavasti aikaa ja kustannuksia verrattuna muihin ratkaisuihin" , Anubexin projektivastaava Mattias Ripa sanoo.

Yksi DGCP:n tärkeimmistä IT-keskuksista sijaitsee Bordeaux’ssa. Sieltä käsin hoidettavan hallintoalueen NDL-tiedot on aivan äskettäin saatu Oracle-alustalle, mikä on projektin kannalta tärkeä edistysaskel. Anubex siirtää vuoden 2007 aikana myös muiden 26 hallintoalueen tietokannat Oracleen. Tämä tehtävä muodostaa projektin loppuvaiheen ja se on suhteellisen yksinkertainen, koska se on Bordeaux’ssa toteutetun onnistuneen tiedonsiirron toistoa.

Tietoa Anubexista

Anubex on migraatioalan uranuurtaja. Ensimmäiset projektit, jotka loivat perustan vallitsevalle migraatiometodologialle, suoritettiin jo vuonna 1993. Menetelmä perustuu Anubexin omaan ohjelmistoon, joka maksimoi migraatioprosessien automatisoinnin.

Lisätietoja Anubexistä on sivulla

Tietoa DGCP:stä ja Ranskan valtiovarainministeriöstä ( Minefi )

Lisätietoja Ranskan valtiovarainministeriöstä on sivuilla

Yhteyshenkilöt

Anubex, Ben Wilson, Tel: +32 3 450 42 11, Mob: +32 475 62 96 35,
E-mail : ben.wilson@anubex.com

NewsEngine PR, Steven Mertens, Tel: +32 3 260 96 45, Mob: +32 478 261 447,
E-mail : steven.mertens@newsenginepr.com

FSC Oy, Markku Koivumäki, Tel: +358 424 372021, Mob: +358 40 587 8008,
E-mail : markku.koivumaki@fsc.fi