Anubex ja FSC uudistivat Belgian suurimman terveydenhuollon vakuuttajan suurkonejärjestelmän

Tietokannat ja käyttäjät siirrettiin kerralla uuteen järjestelmään yhden viikonlopun aikana

Helsinki, helmikuu 2008 – Vanhojen tietojärjestelmien uudistamiseen erikoistunut yritys Anubex ja sen suomalainen kumppani FSC Oy toteuttivat onnistuneesti Belgian suurimman terveydenhuollon vakuuttajan LCM:n kaikkien suurkoneympäristössä toimivien tietokantojen migraation vuoden 2008 uudenvuoden viikonloppuna. Tietokannat sisälsivät melkein puolen Belgian väestön tietoja. Migraatio toteutettiin tiiviissä yhteistyössä LCM:n tietohallinto-osaston kanssa, ja se käsitti yli 30 teratavua tietoa ja 9 miljoonaa riviä ohjelmakoodia. Migraation ansiosta LCM:n käytössä on nyt joustava tietojärjestelmä, joka auttaa yritystä sopeutumaan paremmin käyttäjien ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. LCM:n tietokantamigraatio on ollut Anubexin ja FSC:n tähän mennessä suurin yhteistyöhanke, ja se on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.

Anubexin ja FSC:n kumppanuus alkoi kesäkuussa 2006, jolloin yritykset suorittivat yhteisvoimin 15 000 käyttäjän IDMS-sovelluksen migraation Ranskan valtiovarainministeriölle. Myöhemmin yritykset toteuttivat vastaavanlaisen projektin eräälle espanjalaiselle pankille. Nykyään Anubex ja FSC tekevät yhteistyötä migraatioissa, joihin sisältyy IDMS-tyyppistä tekniikkaa, mukaan lukien Siemens UDS, jota käytettiin LCM:n tietokantamigraatiossa.

Migraatio on osa belgialaisen LCM:n uudistushanketta, jonka tarkoituksena on parantaa tietojärjestelmien käyttöä siirtämällä perinteiset suurkonesovellukset uuteen ympäristöön. Suurin haaste on toiminnallisuuden säilyttäminen ja erityisesti BS2000/OSD-keskustietokoneympäristöön optimoitujen sovellusten suorituskyky HP/UX-ympäristössä käytettäessä Oracle-tietokantaa. LCM valitsi Anubexin migraatiokumppanikseen sen jälkeen, kun Anubex ja FSC suorittivat ”proof of concept” –kokeilun esittelemällä sovellusten yhdenmukaisuutta Unix/Oracle-kohteessa. Anubexin ja FSC:n muodostama tiimi pystyi ainoana palauttamaan suurkonesovellusten suorituskyvyn ja jopa parantamaan sitä proof-of-concept-vaiheessa.

Anubex ja LCM:n tietohallinto-osasto suorittivat migraation viimeisen vaiheen yhden viikonlopun aikana. Perjantaina 4500 LCM:n työntekijää käytti BS2000-suurkonealustalla toimivia ohjelmia. Kun liiketoiminta käynnistyi seuraavana työpäivänä, kaikki toiminnot jatkuivat kuten ennenkin mutta HP/UX Unix-järjestelmässä. Tuon viikonlopun aikana tehdyt toimenpiteet olivat kahden vuoden valmistelujen, simuloinnin ja testausten tulosta. Aikaa tarvittiin myös varmistamaan liittymät ulkoisiin järjestelmiin, kuten belgialaiseen CBSS-pankkiin (Crossroads Bank for Social Security). Tässä vaiheessa Anubexin ja FSC:n tehtävänä oli toimittaa sopivat migraatiomenetelmät, konversiotyökalut, kehityskirjastot ja apuohjelmat.

"Onnistuneen migraation mahdollistivat LCM:n tietohallintotiimin erityiset ponnistelut ja tehokas migraatioprosessi, joka sujui melkein täysin automaattisesti Anubexin konversiotyökalujen ansiosta" , Anubexin toimitusjohtaja Louis Heymans sanoo.

"Anubexin vahvuutena on sen vankka kokemus migraatioista. Anubexin asiantuntijat ovat verrattomia tiimipelaajia, jotka tekevät tehokasta yhteistyötä etsiessään ratkaisuja monimutkaisiin migraatioihin. Koska tietoa oli suuri määrä, mitään ei saanut joutua kadoksiin. Tässä Anubex onnistui" , vakuuttaa LCM:n tietohallintojohtaja Alain Conrath.

Tietoa FSC Oy:stä

Finnish Support Center FSC Oy on IT-palveluyritys, joka on erikoistunut tietojärjestelmien integraatioon ja muuttamiseen. Yritys tarjoaa tietojärjestelmätukea mm. ylläpitoon, ongelmien jäljittämiseen ja ratkaisuun sekä ohjelmistoasennuksiin. Myös järjestelmän käyttäjien koulutus kuuluu yrityksen tarjoamiin palveluihin. FSC Oy perustettiin vuonna 1993, ja sillä on toimisto Helsingissä.

FSC Oy:stä saa lisätietoja sivulta

Tietoa Anubexista

Anubex tarjoaa ratkaisuja liikeyritysten ja julkishallinnon suurten ja monimutkaisten vanhentuneiden sovellusten uudistamiseen. Anubex käyttää todistettuja menetelmiä ja erikoisohjelmia uudistamisprosessien automatisointiin. Monet sen asiakkaista kuuluvat maailman 1 000 suurimman yhtiön joukkoon. Anubex perustettiin vuonna 1988 nimellä Falcon Software NV. Yhtiöllä on toimistot Antwerpenissä (Belgia) ja Sacramentossa (USA)

Anubexista saa lisätietoja sivulta

Yhteyshenkilöt

FSC Oy, Markku Koivumäki, Tel: +358 424 372021, Mob: +358 40 587 8008,
E-mail : markku.koivumaki@fsc.fi

Anubex, Ben Wilson, Tel: +32 3 450 42 11, Mob: +32 475 62 96 35,
E-mail : ben.wilson@anubex.com

NewsEngine PR, Steven Mertens, Tel: +32 3 260 96 45, Mob: +32 478 261 447,
E-mail : steven.mertens@newsenginepr.com