FSC luottaa Cobol-IT:n ja HTWC:n ratkaisuihin

FSC Oy:n kumppani Cobol-IT on ammattikäyttöön kehitetyn OpenSource Cobol -ympäristön toimittaja ja yritysten tietojärjestelmien uudistamisen asiantuntija. Cobol-IT tarjoaa asiakaslähtöisiä, kustannustehokkaita ratkaisuja haastavimpiinkin projekteihin. Esittelemme seuraavassa muutaman tuoreen, mielenkiintoisen tapauksen, jotka Cobol-IT ratkaisi kumppaninsa HTWC:n kanssa.

Maailmanlaajuisesti toimiva amsterdamilaisyhtiö Royal AHOLD vastaa laajoista päivittäistavarakaupan logistiikkatoiminnoista 120 000 työntekijänsä voimin. Yrityksen avainsovelluksen siirtäminen Mainframe z/OS -ympäristöstä Sun Solaris -alustalle oli välttämätön toimenpide korkeiden ylläpito- ja lisenssikulujen sekä alustan asettamien laajennus- ja kehitysrajoitusten vuoksi.

Royal AHOLDin järjestelmäuudistusprojekti toteutettiin puolessa vuodessa. Verkoston laajuuden vuoksi oli ehdottoman tärkeää, ettei toimintoja ajettaisi alas missään vaiheessa, missä Cobol-IT ja HTWC onnistuivat erinomaisesti. Nykytilanteen etuja ovat huomattavat taloudelliset säästöt (laskennallisesti miljoona euroa vuosittain) sekä järjestelmän uudenlainen mukautuvuus ja käyttäjäystävällisyys.

Lue lisää Royal AHOLD -projektista

Merkittävä kustannussäästö oli myös Italian valtion tietyistä taloustoiminnoista vastaavan iPostin järjestelmäuudistuksen tavoitteena. 150 000 työntekijän organisaatio oli jo migroitu avoimeen HP-UX-järjestelmään, joten Cobol-IT:n haasteena oli rakentaa vieläkin kustannustehokkaampi ratkaisu.

Muita iPost-projektissa erityisesti huomioitavia asioita olivat tarve helppoon muunneltavuuteen, laajennettavuuteen ja suoritustehoon. Lakisääteisiä toimintoja suorittavan yhtiön työn keskeytymättömyys oli myös oleellista. Tavoitteet saavutettiin Linux Redhatin avulla. Lopullinen vuosittainen säästö nousee jopa 70 %:iin ja yhtiön IT-budjetoinnin tarve on täten tulevina vuosina hyvin tiedossa.

Lue lisää iPost -projektista

Kummassakin menestyksellisessä migraatioprojektissa käytettiin HTWC:n XFRAME-ratkaisua.

XFRAME Platform Modernization
XFRAME Product Datasheet

FSC Oy toimittaa Cobol-IT-ratkaisuja Suomessa ja Pohjoismaissa. Yrityksesi järjestelmäuudistus nykyaikaisia vaatimuksia vastaavaksi on oleellinen osa liiketoimintasi turvaamista.

Lisätiedot:
Tero Suomi
myynti- ja markkinointijohtaja
+358 424 372023
m. +358 50 368 2690
tero.suomi@fsc.fi